ΓΣΕΒΕΕ: Να συνεχιστεί η διαβούλευση για αδειοδότηση μεταποιητικών επιχειρήσεων

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 13:11

Τη συνέχιση της διαβούλευσης για την αδειοδότηση των μεταποιητικών επιχειρήσεων ζητεί με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδη, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Στην επιστολή της η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι η περίοδος διαβούλευσης, όπως ορίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ήταν εξαιρετικά σύντομη.

Επαναφέρει δύο συγκεκριμένες προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, για τις οποίες χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Οι προτάσεις είναι οι εξής:

- Δημιουργία Μητρώου Πιστοποιημένων Μηχανικών στο ΤΕΕ, έπειτα από εκπαίδευση, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση όλης της διαδικασίας αδειοδότησης χωρίς τη μεσολάβηση των δημοσίων υπηρεσιών.

- Κατάργηση της εξαίρεσης της Αττικής από το Νόμο 3982/2011. Όπως έχει επανειλημμένα επισημάνει η ΓΣΕΒΕΕ, το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων δεν ισχύει για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να εγκατασταθούν στην Αττική. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων βρίσκεται στην Αττική, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για απλοποίηση των διαδικασιών, όσο παραμένει αυτή η εξαίρεση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα