ΕΤΕ: Πάνω από τις προβλέψεις τα αποτελέσματα εννεαμήνου

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 17:52
UPD:18:15

Ζημίες ύψους επτά εκατ. ευρώ εμφάνισε στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος λόγω των υψηλών προβλέψεων για επισφαλή δάνεια.

Τα αποτελέσματα, που δεν περιλαμβάνουν τις επιπτώσεις από το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) ήταν πολύ καλύτερα από τις προσδοκίες της αγοράς, που ανέμενε ζημίες 66,2 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο.

Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια αυξήθηκαν 32% το ίδιο διάστημα στα 1,31 δισ. ευρώ.

Μείωση 5% έναντι του εννεάμηνου του 2010 παρουσίασαν παράλληλα τα λειτουργικά έξοδα σε επίπεδο Ομίλου, κυρίως εξαιτίας της δραστικής περιστολής των λειτουργικών δαπανών στην Ελλάδα, αλλά και στη Ν.Α. Ευρώπη.

Αν και επηρεάστηκε από τη μείωση των καταθέσεων η οποία κλιμακώθηκε στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2011, ο όμιλος της ΕΤΕ κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς του τόσο στις καταθέσεις ταμιευτηρίου στο 34,5% όσο και στις καταθέσεις όψεως στο 19,6% στην Ελλάδα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2011.

Σημαντική αύξηση καταθέσεων επιτεύχθηκε στην Τουρκία (+22% από την αρχή του χρόνου), ενώ στην Ν.Α. Ευρώπη παρέμειναν στα επίπεδα του 2010.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα