Πετροχημικά προϊόντα από το Ιράν μέσω της ΙΝΤΡΑΛΙΝΚ ΑΕ

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2002 20:59

Συμφωνία για την εκπροσώπηση και εμπορία τόσο στην Ελλάδα όσο και τα Βαλκάνια των πετροχημικών προϊόντων του Ιράν, υπεγράφη μεταξύ της IPCC (Iran Petrochnical Commeracia Company) και της εταιρείας ΙΝΤΡΑΛΙΝΚ ΑΕ.

Σημειώνεται ότι η IPCC είναι ο εμπορικός εκπρόσωπος της Εθνικής Ιρανικής Εταιρίας Πετροχημικών, που εκμεταλλεύεται παράγωγα του αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου στα οχτώ πετροχημικά εργοστάσια που λειτουργούν σήμερα στο Ιράν.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς IPCC ο κ. Μοχάμετ Εθιάπ και από ελληνικής πλευράς ο κ. Αρίστος Δωρίτης, πρόεδρος της ΙΝΤΡΑΛΙΝΚ ΑΕ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην Ελλάδα θα εισαχθούν χημικά, όπως διαλύτες, πρώτες ύλες για την παραγωγή λιπασμάτων, πρώτες ύλες για την παραγωγή πολυμερών, αέρια, μονομερή και πολυμερή.

Η ΙΝΤΡΑΛΙΝΚ ΑΕ ολοκληρώνει πριν το τέλος του έτους το πρώτο Διαβαλκανικό Κέντρο Διανομής Πετροχημικών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει ιδιόκτητη έκταση άνω των 30 στρεμμάτων στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, όπου σχεδιάζει εντός του 2003 την ανέγερση μεταποιητικής μονάδας χημικών και δημιουργία του δεύτερου Διαβαλκανικού Κέντρου Διανομής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα