Εντυπωσιακή άνοδος και στις ασιατικές αγορές

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011 06:28

Ράλι σημειώνουν οι ασιατικές μετοχές μετά τη συντονισμένη παρέμβαση των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών του κόσμου, προκειμένου να παράσχουν ρευστότητα στις δοκιμαζόμενες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI για την περιοχή Ασίας - Ειρηνικού ενισχυόταν νωρίτερα κατά 2,9%. Κέρδη της τάξης του 2,1% κατέγραφε ο Nikkei 225 στο Τόκιο, κατά 3,7% ενισχυόταν ο Kospi στη Νότια Κορέα, ενώ άνοδο 5,6% παρουσίαζε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Οι κεντρικές τράπεζες συμφώνησαν να μειώσουν από τις 5 Δεκεμβρίου το κόστος συμφωνιών ανταλλαγής δολαρίων (dollar swaps) κατά 50 μονάδες βάσης.

Δεσμεύτηκαν, παράλληλα, να λάβουν και άλλα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν διμερείς συμφωνίες ανταλλαγής μεταξύ των κεντρικών τραπεζών προκειμένου οι τράπεζες, εάν χρειαστεί, να είναι σε θέση να λάβουν επιπρόσθετη ρευστότητα στο εθνικό τους νόμισμα.

Μεγάλη άνοδος σημειώθηκε την Τετάρτη τόσο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2100518 όσο και στη Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2100536 .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα