Στην Ολομέλεια της Επ. Αντ. καταγγελία του ΟΤΕ κατά συμφωνιών αναμετάδοσης

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011 15:34

Καταγγελία που κατέθεσε ο ΟΤΕ κατά των συμφωνιών αποκλειστικής δορυφορικής αναμετάδοσης που έχουν συναφθεί μεταξύ της Multichoice Ελλάς Α.Ε. (ομίλου Forthnet Α.Ε.) και της πλειοψηφίας των ελεύθερα μεταδιδόμενων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών θα εξετάσει σε συνεδρίασή της στις 3 Φεβρουαρίου η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια θα διερευνήσει μετά από σχετική εισήγηση εάν οι συμφωνίες αποκλειστικής δορυφορικής αναμετάδοσης που έχουν συναφθεί μεταξύ της Multichoice Ελλάς Α.Ε. και ορισμένων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, παραβιάζουν τα άρθρα 1 και 2 ν.703/77 (ήδη άρθρα 1 και 2 ν.3959/2011), καθώς και τα άρθρα 101 και 102 ΣΛΕΕ.

Όπως επισημαίνεται στο βασικό τμήμα της εισήγησης, «οι συμβάσεις αποκλειστικής δορυφορικής αναμετάδοσης με επιμέρους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, οι οποίες έχουν συναφθεί σε διαφορετική χρονική στιγμή στο διάστημα από το 1997 έως το 2011, χωριστά με καθένα από τους σταθμούς αυτούς, εγείρουν εμπόδια εισόδου σε πραγματικούς ή δυνητικούς ανταγωνιστές, και να δυσχεράνουν, έτσι, τη δραστηριοποίηση και ανάπτυξη σε άλλες ψηφιακές και ιδίως δορυφορικές πλατφόρμες». Με την τακτική της αυτή, επισημαίνεται, «η καταγγελλόμενη εταιρία έχει παραβεί τις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 των πιο πάνω νόμων και των άρθρων 101 και 102 της ΣΛΕΕ».

Σημειώνεται ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα