Τριμερή για τα Ελληνικά Ναυπηγεία ζητεί η ΓΣΕΕ

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 11:43

Tη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, εκφράζει η ΓΣΕΕ, καλώντας τα συναρμόδια υπουργεία να συγκαλέσουν τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της εταιρείας.

Tη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, εκφράζει η ΓΣΕΕ καλώντας τα συναρμόδια υπουργεία να συγκαλέσουν τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της εταιρείας.

Όπως καταγγέλλει η Συνομοσπονδία, με χθεσινή έγγραφη ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρείας απειλεί τους εργαζόμενους με εφαρμογή, εκ περιτροπής εργασίας δύο ημερών την εβδομάδα από 1/1/2012.

Κάνοντας λόγο για προκλητική και εκβιαστική απαίτηση της διοίκησης των Ελληνικών Ναυπηγείων, η ΓΣΕΕ καταδικάζει την επίμαχη απόφαση, η οποία όπως αναφέρει, «οδηγεί σε απόλυση και ανεργία τους εργαζομένους και σε συρρίκνωση και κλείσιμο των Ναυπηγείων, καθώς και σε διαγραφή των υποχρεώσεων και των ανεκτέλεστων παραγγελιών του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας».

Στο πλαίσιο αυτό την καλεί να ανακαλέσει άμεσα «αυτή την προκλητική και απαράδεκτη αυτή απόφαση και να συζητήσει με τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία την αναζήτηση μιας κοινής και βιώσιμης λύσης που θα εξασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας, αλλά και την προοπτική των Ναυπηγείων».

Παράλληλα καλεί το υπουργείο Εργασίας και τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, να συγκαλέσουν τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας «ώστε να συζητηθεί και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προκαλεί η απόφαση της Διοίκησης των Ναυπηγείων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα