ΕΑΣΕ: Υπόμνημα στον ΥΠΟΙΚ για τον προϋπολογισμό

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 13:43

Υπέρ της μείωσης των λειτουργικών δαπανών, οι οποίες περιορίζονται στα 13,7 δισ. ευρώ το 2015 από 17,48 δισ. ευρώ το 2011, τάσσεται η Ένωση Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων τα μέλη της οποίας όμως υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες περιορισμού «αχρείαστων» δαπανών.

Σε υπόμνημά του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρόεδρος της ΕΑΣΕ, Μιχάλης Παγίδας επισημαίνει επίσης, σχολιάζοντας το σχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού, την αδυναμία του χειρισμού των ελλειμμάτων των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που παραμένουν σχεδόν σταθερά από το 2012 (572 εκατ.) και μετά.

O πρόεδρος της ΕΑΣΕ, Μιχάλης Παγίδας.

Καταδικάζει μάλιστα την αδυναμία του κράτους να περιορίσει τις ανείσπρακτες οφειλές και τη φορολογική παραβατικότητα, ενώ αναφερόμενος στις προβλέψεις του προϋπολογισμού όσον αφορά τη μείωση του ελλείμματος τα μέλη της ΕΑΣΕ επισημαίνουν ότι «δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ότι πολύ δύσκολα θα επιτευχθούν οι ανωτέρω στόχοι μέσα σε ένα περιβάλλον ανεπανάληπτης ύφεσης όπου ασφαλιστικοί οργανισμοί και υπηρεσίες πρόνοιας επιβαρύνονται δυσβάσταχτα από τη μείωση του ΑΕΠ ενώ, παράλληλα, η υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας μειώνει τη φορολογητέα ύλη».

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΑΣΕ τονίζει ότι «χωρίς ριζοσπαστική πολιτική στη φορολογία και τις δαπάνες, δεν θα φτάσουμε ποτέ στη δυνατότητα μείωσης του δημοσίου χρέους με πρωτογενή πλεονάσματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα