Ντ. Μπακογιάννη: Ο προϋπολογισμός δεν θα υλοποιηθεί

Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2011 18:14
UPD:19:25
DORA WEB TV

Η ομιλία της Ντ. Μπακογιάννη

Ο προϋπολογισμός θα αλλάξει, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, γιατί αντί να κόβει δαπάνες βάζει φόρους, ανέφερε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως ανέφερε, οι φόροι είναι τόσο θηριώδεις, που τα λεφτά στα οποία στοχεύει το οικονομικό επιτελείο, δεν θα τα εισπράξει.

«Οι υπολογισμοί του κ. Βενιζέλου θα πέσουν και πάλι έξω όχι μόνο λόγω της παροιμιώδους ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού, αλλά κυρίως γιατί οι φορολογούμενοι, πολλοί εκ των οποίων έχουν εξαντλήσει τη φοροδοτική τους ικανότητα, θα αλλάξουν με πολλαπλούς τρόπους την οικονομική τους συμπεριφορά».

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως είναι απαραίτητο να μαζευτούν τα έσοδα από τους φοροφυγάδες, ενώ ζήτησε ακόμη τη θέσπιση ενός νέου φορολογικου συστήματος με χαμηλότερους συντελεστές, καθώς και την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για να μπει τέλος στη γραφειοκρατία και τη διαφθορά που προκύπτει, όπως ανέφερε, από αυτόν.

Η κ. Μπακογιάννη επέκρινε για άλλη μία φορά τη στάση των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Όπως ανέφερε, ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση συνεργασίας είναι η αδράνεια, την οποία απέδωσε «στη συμπεριφορά Ιανού των κομμάτων που συμμετέχουν, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα οποία δηλώνουν ότι στηρίζουν το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους συνεχίζουν να προτάσσουν το κομματικό τους συμφέρον».

«Αυτή η διπρόσωπη πολιτική τακτική παρατείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια στην κοινωνία και αυξάνει την έλλειψη εμπιστοσύνης που είναι το μεγάλο και το ουσιαστικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα