Ενισχύεται με επενδύσεις εν μέσω κρίσης η Seagull

Διαμεταφορές: Ο διευθυντής Πωλήσεων, Π. Χλιαουτάκης, αναλύει τη στρατηγική της εταιρείας
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011 18:38

Για την εταιρεία, αλλά και την παγκόσμια και εγχώρια εικόνα της αγοράς και τις προοπτικές της μιλά ο διευθυντής Πωλήσεων της Seagull Α.Ε., εταιρείας, που με έδρα τον Πειραιά, δραστηριοποιείται στο χώρο της Διεθνούς Διαμεταφοράς από το 2006, κ. Πάτροκλος Χλιαουτάκης.

Ο κ. Χλιαουτάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το πρώτο εξάμηνο του 2013. Την ίδια στιγμή επισημαίνει πως η Seagull είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που θα προκύψουν και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα έρθουν.

Η Seagull, μια σχετικά νεοσύστατη εταιρεία, κατάφερε σε 6 χρόνια να αναδειχθεί μέσα στις κορυφαίες εταιρείες διαμεταφορών στην Ελλάδα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη μεγάλων εμπορικών οίκων.

Το 2006, όπως αναφέρει ο κ. Χλιαουτάκης, διευθυντής Πωλήσεων, ξεκινήσαμε ένα μικρό ναυτιλιακό γραφείο στον Πειραιά. Τότε η Seagull ήταν μια μικρή εταιρεία πέντε ατόμων. Από εκείνη τη στιγμή και μετά με αμείωτο ενθουσιασμό και επιμονή αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις της αγοράς μέσω των απεργιών (2007-2010), μέσω της οικονομικής κρίσης (2008-2011) και καταφέραμε με μεγάλη δυσκολία να δημιουργήσουμε ένα όνομα για το οποίο είμαστε περήφανοι.

Η πρώτη μας αντίδραση στην κρίση ήταν να περιορίσουμε τα έξοδά μας, να αναπροσαρμόσουμε τη δομή μας, καθώς και τη γεωγραφική στόχευση. Διαχειριστήκαμε επιτυχώς τους οικονομικούς κινδύνους που προέκυψαν από συναλλαγματικές ισοτιμίες και αυξομειώσεις στις τιμές των καυσίμων, μειώσαμε το μεσοπρόθεσμο χρέος και μηδενίσαμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις.

Η Seagull Α.Ε. πρόσφατα αποφάσισε να επενδύσει στην εσωτερική διανομή και αποθήκευση, έτσι ώστε να συναγωνιστεί πλέον τις μεγάλες εταιρείες του χώρου, αλλά και να προσφέρει συμπληρωματικές υπηρεσίες στους πελάτες της, μέσα από ένα δίκτυο που καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Είναι μια φιλότιμη προσπάθεια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, από μια ελληνική εταιρεία που μέσα στην κρίση προσπαθεί να δώσει μια νότα αισιοδοξίας, δημιουργώντας μέσα στην εορταστική περίοδο του 2011 30 νέες θέσεις εργασίας και να ανταγωνιστεί μεγάλες ξένες πολυεθνικές εταιρείες.

Ο κ. Χλιαουτάκης πρόσθεσε ότι «με έδρα ένα υπερσύγχρονο σταθμό στη Θεσσαλονίκη και άλλους 3 σταθμούς στην Αττική και στην Κρήτη, η Seagull είναι σε θέση πλέον να διεκπεραιώνει περισσότερες από 1.000 αποστολές/παραδόσεις εμπορευμάτων ημερησίως, σε εταιρείες, νοσοκομεία, φαρμακεία, πολυκαταστήματα, σπίτια. Εκτιμούμε ότι οι συνέργειες που θα προκύψουν όταν θα παντρέψουμε τη διεθνή μεταφορά με την εσωτερική διανομή, θα αυξήσουν τόσο τον κύκλο εργασιών της εταιρείας, όσο και τη δυναμική της στην ελληνική αγορά».

Τέλος, αναφερόμενος στην κρίση σημείωσε ότι πράγματι η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και θα χρειαστεί λίγος χρόνος πριν η ύφεση περάσει, έτσι ώστε να οδηγηθούμε και πάλι σε οικονομική άνθηση. Η εταιρεία θέλει τότε να είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει σε καινούργιες προκλήσεις και να βάλει τις βάσεις τόσο σε υποδομή και πάγιο εξοπλισμό όσο και σε νέες συνεργασίες, έτσι ώστε να υποδεχθεί την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς.

Οσον αφορά στη Seagull, υπογράμμισε, σίγουρα επηρεαστήκαμε από την κρίση, παρ' όλα αυτά εντοπίζουμε ευκαιρίες και είμαστε αισιόδοξοι ότι η εταιρεία θα αναπτυχθεί παρά τις δύσκολες συνθήκες. Αυτό θα επιτευχθεί επικεντρώνοντας τις προσπάθειές μας στις περιοχές ενδιαφέροντος της εταιρείας και σε εκείνες τις χώρες που έχουν από τους υψηλότερους δείκτες ανάπτυξης παγκοσμίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα