Προειδοποίηση για την αξιολόγηση όλης της Ευρωζώνης αναμένεται από S&P

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011 23:30

Σε καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση αναμένεται να θέσει εντός της ημέρας όλες τις χώρες της Ευρωζώνης η Standard & Poor's, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι της ΕΕ στο Reuters, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που διέρρευσαν νωρίτερα.

Το καθεστώς αυτό σημαίνει πως υπάρχουν 50% πιθανότητες για υποβάθμιση εντός 90 ημερών.

Νωρίτερα οι Financial Times μετέδωσαν πως ο οίκος αξιολόγησης αναμένεται να απευθύνει αργότερα απόψε προειδοποίηση στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία και το Λουξερμβούργο για το ενδεχόμενο να χάσουν την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες των FT, οι λόγοι που θα επικαλείται ο οίκος είναι η επιδείνωση της οικονομικής και πολιτικής αναταραχής στη ζώνη του ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως ο S&P θα επισημαίνει πως θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή του «το συντομότερο δυνατό» μετά τη σύνοδο κορυφής στις 8 και 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το προσχέδιο ανακοίνωσης το οποίο επικαλούνται οι FT, ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ακόμη: «Κατά την άποψή μας η έλλειψη προόδου από πλευράς των Ευρωπαίων ηγετών στις προσπάθειές τους να ελέγξουν τη διάχυση της χρηματοοικονομικής κρίσης μπορεί να αντανακλά δομική αδυναμία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα