Αρνητικό πρόσημο στις ασιατικές αγορές μετά το «χτύπημα» της S&P

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011 06:18
UPD:06:19

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά τη χθεσινοβραδινή προειδοποίηση του οίκου Standard & Poor΄s για πιθανή υποβάθμιση 15 χωρών της ευρωζώνης.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά τη χθεσινοβραδινή προειδοποίηση του οίκου Standard & Poor΄s για πιθανή υποβάθμιση 15 χωρών της ευρωζώνης, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, η Standard & Poor΄s έθεσε σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση έθεσε 15 μέλη της Ευρωζώνης -πλην της Ελλάδας, που όμως έχει ήδη την κατώτατη αξιολόγηση CC, και της Κύπρου, που είναι ήδη υπό παρακολούθηση.

Οι χώρες που τίθενται υπό αρνητική παρακολούθηση συμπεριλαμβάνουν και αυτές που κατέχουν τώρα την κορυφαία αξιολογηση ΑΑΑ, δηλαδή, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Κράτη όπως η Γερμανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο κινδυνεύουν ειδικότερα να υποβαθμιστούν κατά μία βαθμίδα, ενώ σύμφωνα με τον οίκο οι υπόλοιπες χώρες θα μπορούσαν να υποβαθμιστούν έως και δύο βαθμίδες.

Νωρίτερα, Μέρκελ και Σαρκοζί παρουσίασαν τις προτάσεις τους για αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες, ώστε να προβλέπουν αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και αυτοματοποιημένες κυρώσεις στις χώρες - παραβάτες http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2102661 .

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI για την περιοχή Ασίας - Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας) υποχωρούσε νωρίτερα κατά 1,1%, ενώ απώλειες 0,8% σημείωνε και ο Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα