Πιστοποίηση τριών εργοστασίων της Coca Cola 3E

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2002 13:59

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου περιβαλλοντικής διαχείρισης ΕΛΟΤΕΝ ISO 14001 και του προτύπου για την Υγιεινή & Ασφάλεια της Εργασίας OHSAS 18001 ΕΛΟΤ 1801, πιστοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών επιθεώρησης. Η εταιρεία έλαβε τα πιστοποιητικά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 14001 και OHSAS 18001 ΕΛΟΤ 1801.

Η πιστοποίηση, σύμφωνα με το πρότυπο περιβαλλοντικής διαχειρίσεις ΕΛΟΤΕΝ ISO 14001 αφορά στις παραγωγικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες των εργοστασίων. Βάσει των σχετικών προδιαγραφών, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των εργοστασίων κατηγοριοποιούνται σε στερεά απόβλητα, υγρά απόβλητα, αέριους ρύπους, ανάλωση φυσικών πόρων (ενέργεια, νερό, υλικά παραγωγής) και όχληση και καταμετρούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η πιστοποίηση των εργοστασίων Σχηματαρίου, Θεσσαλονίκης και Κρήτης, σύμφωνα με το πρότυπο για την Υγιεινή & Ασφάλεια της Εργασίας OHSAS 18001 ΕΛΟΤ 1801, προβλέπει την καθιέρωση διαδικασιών για τον εντοπισμό, την αξιολόγηση και αντιμετώπιση των επαγγελματικών κινδύνων. Οι επαγγελματικοί κίνδυνοι καταγράφονται συστηματικά στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων «Διαχείριση Επαγγελματικών Κινδύνων».

Επιπλέον, μέσω των Τεχνικών Ασφαλείας και των Ιατρών Εργασίας, παρέχονται στο προσωπικό των εργοστασίων τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, τηρείται ενημερωμένο αρχείο ιατρικών δεδομένων κάθε εργαζόμενου στο εξοπλισμένο ιατρείο κάθε εργοστασίου και παρέχεται στο προσωπικό η δυνατότητα διενέργειας ιατρικών εξετάσεων.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Coca Cola 3E, για την απόκτηση των πιστοποιητικών ΕΛΟΤΕΝ ISO 14001 και OHSAS 18001 ΕΛΟΤ 1801 από τα εργοστάσια Σχηματαρίου, Θεσσαλονίκης και Κρήτης απαιτήθηκαν συνεχείς προσπάθειες και σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές και εξοπλισμό. Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την πιστοποίηση και των υπόλοιπων επτά εργοστασιακών μονάδων της Coca-Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα