«Καμία επίσημη ενημέρωση από τη Βουλγαρία»

Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 17:44
UPD:18:29

Καμία επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του βουλγαρικού υπουργικού συμβουλίου όσον αφορά στην απόσυρση της Βουλγαρίας από την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, δεν είχε το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον υφυπουργό Γ. Μανιάτη.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μανιάτης τονίζει ότι η Ελλάδα παραμένει «απολύτως σταθερή στη διαχρονική στρατηγική επιλογή μας τόσο για τη χρησιμότητα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη για την Ελλάδα και την Βουλγαρία, όσο και για τη χρησιμότητα του αγωγού ως στήριξη της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης».

Δηλώνει επίσης ότι το υπουργείο συνεχίζει τις δράσεις μας με βάση την πρόσφατη ελληνοβουλγαρική συνάντηση για προώθηση των περιβαλλοντικών μελετών στις τοπικές κοινωνίες, όπως συζητήθηκαν και στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΚΑ με τη συμμετοχή των βουλευτών, του Περιφερειάρχη και των δημάρχων του Έβρου, προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης Συμεών Ντιάνκοφ ανακοίνωσε την οριστική αποχώρηση της Βουλγαρίας από το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Κάλεσμα στην κυβέρνηση και τον υπουργό Περιβάλλοντος να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η χώρα να «μη δεχθεί οποιοδήποτε πλήγμα το οποίο θα μπορούσε να έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε οικονομικό, ενεργειακό και κυρίως σε εθνικό επίπεδο», απευθύνει η ΝΔ.

«Σήμερα, αυτό το εγχείρημα εθνικής σημασίας, που προωθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων, εκτός από εκείνη του κ. Παπανδρέου, φαίνεται να δοκιμάζεται», τονίζει ο τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα