Ανάληψη δράσης για το φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών ζητούν Γερμανία - Γαλλία

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 19:52

Την επίσπευση των εργασιών σε μία σειρά θεμάτων όπως η ρύθμιση του χρηματοοικονομικού κλάδου, η δημιουργία κοινής φορολογικής βάσης για τις επιχειρήσεις και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας ζητούν η Γαλλία και η Γερμανία με επιστολή τους στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ.

«Θα πρέπει να καθιερωθεί ένα νέο κοινό νομικό πλαίσιο, απόλυτα συμβατό με την εσωτερική αγορά, που θα επιτρέπει την ταχύτερη πρόοδο σε συγκεκριμένους τομείς» αναφέρουν οι δύο χώρες στην επιστολή τους.

Επαναλαμβάνουν ακόμη την ανάγκη οι αλλαγές που θα ζητούν στη Συνθήκη της Ένωσης να προβλέπουν αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία για τα κράτη-μέλη και ταχύτερη πρόοδο σε θέματα όπως ο φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με την επιστολή, θα αποτελεί αρμοδιότητα της Κομισιόν να διαπιστώνει εάν κράτος μέλος της ευρωζώνης έχει υπερβεί το δημοσιονομικό όριο 3% του ΑΕΠ. Στην περίπτωση αυτή το κράτος παραβάτης θα πρέπει να υποβάλει προς έγκριση στο Eurogroup ένα πρόγραμμα «Ευρωπαϊκής Συνεταιρικής Σχέσης για τις μεταρρυθμίσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα