Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 11:37
UPD:14:39

Εξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν σήμερα εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου, οι οποίοι προχώρησαν σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας.

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε πορεία, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά η οδός Σταδίου, η οποία λίγο πριν από τις 13.00 δόθηκε στην κυκλοφορία. Ωστόσο, ο δρόμος κάτω από την πλατεία Συντάγματος ανά διαστήματα έκλεινε και άνοιγε μέχρι περίπου τις 13:30, οπότε οι διαδηλωτές αποχώρησαν.

Οπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, τους οφείλονται δεδουλευμένα, ενώ αντιμετωπίζουν και την απειλή της εκ περιτροπής εργασίας δύο ημερών από την αρχή του νέου έτους.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει η ΓΣΕΕ και καλεί «τις διοικήσεις των ναυπηγείων και την κυβέρνηση να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο μέσω της υλοποίησης κατασκευαστικών προγραμμάτων από τα ναυπηγεία της χώρας και της δημιουργίας ενιαίου φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, που αποτελούν και πάγια αιτήματα των εργαζομένων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα