IBC Solar: Φωτοβολταϊκό έργο στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 12:23

Σε λειτουργία τέθηκε στις 14 Οκτωβρίου το φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 96,6kWp που παραδόθηκε από την IBC SOLAR στην αμερικανική πρεσβεία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παράγοντας περίπου 135.000kWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως από τον ήλιο, η εγκατάσταση θα αποτρέπει κατ’ εκτίμηση την εκπομπή 135 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το σύστημα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του κτιρίου της πρεσβείας και δε διοχετεύεται στο δημόσιο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Υπεύθυνη για τηνμελέτη του έργου, την παροχή του εξοπλισμού και την εποπτεία της κατασκευής ήταν η IBC SOLAR A.E., η θυγατρική της IBC SOLAR με έδρα την Αθήνα.

Η κατασκευή του συστήματος ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου του 2011 και ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες. 420 πλαίσια πολυκρυσταλλικού τύπου, IBC PolySol 230TE, παράγουν περίπου 135000kWh ηλιακής ενέργειας ετησίως, η οποία θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες του κτιρίου της πρεσβείας.

Το σύστημα τοποθετήθηκε στα στέγαστρα που υπήρχαν στον χώρο στάθμευσης. Με αυτό τον τρόπο έκτος από το να παράγουν πράσινη ενέργεια, τα πλαίσια προσφέρουν σκίαση στα αυτοκίνητα της πρεσβείας.

Το έργο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος "U.S. Mission Solar Energy Project", που έχει ως στόχο την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις αμερικανικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα