Αντιδράσεις για τις αλλαγές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Ικαρίας - Σάμου - Φούρνων

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 13:20

Τις έντονες αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της Ικαρίας, της Σάμου, και των Φούρνων, έχει προκαλέσει η αντικατάσταση του πλοίου «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Seaways που συνέδεε ακτοπλοϊκά τα τρία νησιά, με το πλοίο «Ιεράπετρα» της ΑΝΕΚ που, όπως αναφέρουν, είναι πιο παλιό και αργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το «Νήσος Μύκονος», δεν θα εκτελεί δρομολόγια για περίπου τέσσερις μήνες, καθώς θα πρέπει γίνει η καθιερωμένη ετήσια συντήρησή του, η οποία θα διαρκέσει δύο μήνες και στη συνέχεια θα αντικαταστήσει για άλλους δύο μήνες το «Νήσος Χίος» της Hellenic Seaways που θα προχωρήσει και αυτό σε δεξαμενισμό.

Το θέμα έθεσε στον υφυπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Α. Γεωργιάδη, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου και οι δήμαρχοι των τριών νησιών, οι οποίοι του ζήτησαν αν υπάρχει η δυνατότητα να δρομολογηθεί στη γραμμή ένα πολύ νεότερο πλοίο, καθώς, όπως σημείωσαν, το «Ιεράπερα» είναι 36χρόνων και πολύ αργό.

Από την πλευρά ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πλοίο είναι αξιόπλοο, καθώς έχει όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, αλλά είπε ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους στην εταιρεία.

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι ναυτεργατικά σωματεία και σύλλογοι της Ικαρίας και των Φούρνων έχουν προγραμματίσει να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στον προβλήτα που δένει το πλοίο «Ιεράπετρα» και να εμποδίσουν τον απόπλου του για το πρώτο ταξίδι προς Σάμο, Ικαρία και Φούρνους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα