Vivendi Universal : Απέρριψε τρεις προσφορές για την πώληση της Houghton Mifflin Co.

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2002 09:53

Η Vivendi Universal S.A., η οποία εξαναγκάζεται στην πώληση περιουσιακών της στοιχείων, προκειμένου να μειώσει το χρέος της, απέρριψε τρεις προσφορές περίπου τριών δισ. ευρώ (τρία δισ. δολ.) για την πώληση του τμήματος των εκδόσεών της, μετέδωσε το Bloomberg.

Η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία μέσων στον κόσμο, ανακοίνωσε, ότι, περιμένει νέες υψηλότερες προσφορές, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Οι εταιρείες Kohlberg Kravis Roberts & Co., Carlyle Group Inc., Lagardere SCA, και άλλες από τις πλειοδότριες, φαίνεται να μην έχουν τη διάθεση να αυξήσουν τις προσφορές τους.

«Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Vivendi Universal, δεν επιτρέπει καλύτερες τιμές πώλησης», ανέφερε ο οικονομικός αναλυτής, Jean-Pierre Geremy, o οποίος προτείνει τη διακράτηση των μετοχών της εταιρείας, συμπληρώνοντας, ότι, αυτός είναι ο νόμος των αγορών και όλοι γνωρίζουν ότι η Vivendi βρίσκεται υπό πίεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Vivendi θα αποδεχθεί προσφορά ύψους 3,4 δισ. ευρώ, ενώ ενδέχεται να πουλήσει τις εκδόσεις της τμηματικά, στην περίπτωση που οι προσφορές για ολόκληρη την Houghton Mifflin Co., δεν είναι ικανοποιητικές.

Η εταιρεία, βρέθηκε στο χείλος της πτώχευσης τον Ιούλιο. Από τότε, έχει προχωρήσει στην πώληση περιουσιακών της στοιχείων αξίας 1,6 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της συνδρομητικής της τηλεόρασης στην Ιταλία, αυτήν την εβδομάδα, ενώ δανειοδοτήθηκε με το ποσόν των τριών δισ. ευρώ τον περασμένο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα