Ικανοποίηση από την επιχειρηματική αποστολή ΣΕΠΕΕ στο Ισραήλ

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 11:53

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) στο Ισραήλ, στις 6 έως 7 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η αποστολή, στην οποία συμμετείχαν 20 ελληνικές εταιρείες του κλάδου μόδας, περιελάμβανε έκθεση ελληνικού έτοιμου ενδύματος, υπόδησης και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και προκαθορισμένες στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις, τις οποίες οργάνωσε το Γραφείο ΟΕΥ Τελ-Αβίβ.

Η αποστολή προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον του ισραηλινού επιχειρηματικού κόσμου, με αποτέλεσμα στην έκθεση να προσέλθουν περί τις 70 ισραηλινές εταιρείες, πραγματοποιώντας 300 επιχειρηματικές συναντήσεις με τις αντίστοιχες ελληνικές. Σύμφωνα με τις ελληνικές εταιρίες που συμμετείχαν στην αποστολή, παρά το γεγονός ότι η ισραηλινή αγορά ενδύματος είναι κορεσμένη και ευνοεί εξαγωγείς με ανταγωνιστικότερες τιμές, εν τούτοις υπάρχουν αξιόλογα περιθώρια εισόδου σε αυτήν, δεδομένου -όπως σημειώθηκε- ότι η υψηλή ποιότητα του ελληνικού ενδύματος και η δυνατότητα ταχείας παράδοσης προϊόντων και ανανέωσης των ενδυματικών συλλογών αποτελούν σημαντικά ελληνικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα