Hλ. Πλασκοβίτης: Πολλοί οφειλέτες πληρώνουν μετά το αυτόφωρο

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 13:05
UPD:13:43

Οι υποθέσεις των συλληφθέντων φοροφυγάδων δεν έχουν κλείσει, διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, και υποστήριξε πως σημαντικός αριθμός οφειλετών μετά από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου του αυτοφώρου, προσήλθε αυτοβούλως και κατέβαλε σημαντικά ποσά.

O γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης.

«Παρότι το κοινό αίσθημα θα απαιτούσε μια πιο δραστική τιμωρία – κάτι όμως που αντιλαμβάνεστε ότι φέρνει το υπουργείο στη θέση να επιβάλει απόψεις στη Δικαιοσύνη – δεν είναι τα στοιχεία τόσο απογοητευτικά», ισχυρίστηκε ο γ.γ. του ΥΠΟΙΚ σε δηλώσεις του στον Βήμα FM.

«Οι άνθρωποι που περνούν την πόρτα του δικαστηρίου υπάρχει ένα αίσθημα ότι περνούν την πόρτα αυτή, λένε πέντε-έξι λόγια και "καθάρισαν". Δεν είναι έτσι. Έχουν μπροστά τους οφειλές που έχουν βεβαιωθεί και έχει δρομολογηθεί η πληρωμή τους. Εάν δεν γίνει, υπάρχει συνέχεια στη δίωξη. Δεν τελειώνει για κανέναν η ιστορία», διαβεβαίωσε ο κ. Πλασκοβίτης και συμπλήρωσε:

«Εάν δούμε ότι αυτό δεν έχει την αποτελεσματικότητα που πρέπει, θα συζητήσουμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης τι περαιτέρω διατάξεις μπορούμε να περάσουμε, ώστε να επιβάλλεται τελικά η ποινή που πρέπει να επιβάλλεται».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα