Επενδύσεις 1,5 εκατ. ευρώ από την Φιερατέξ

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2002 17:54

Την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. αποφάσισε η διοίκηση της κλωστοϋφαντουργίας Φιερατέξ Αφοί Ανεζουλάκη ΑΕ. Το επενδυτικό πρόγραμμα αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση νέας γραμμής θερμικής επεξεργασίας πλεκτών ανοικτών (όχι σε σωληνωτή μορφή) υφασμάτων.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, η αναγκαιότητα μιας τέτοιας επένδυσης προκύπτει από την αυξημένη ζήτηση για αυτήν την κατηγορία υφασμάτων τα τελευταία χρόνια, που είχε σαν αποτέλεσμα να μην επαρκούν για την αυξημένη ζήτηση οι ήδη υπάρχουσες τρεις αντίστοιχες γραμμές παραγωγής. Επιπλέον οι μεγάλοι πελάτες του εξωτερικού χρησιμοποιούν αποκλειστικά τέτοια υφάσματα και σε οποιαδήποτε αύξηση των παραγγελιών τους η εταιρεία θα ήταν αδύνατο να ανταποκριθεί με τον υπάρχοντα εξοπλισμό της.

Η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της νέας γραμμής αναμένεται να γίνει πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Η εν λόγω επένδυση θα χρηματοδοτηθεί με τραπεζικό δανεισμό διάρκειας τεσσάρων ετών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΙΕΡ



Σχολιασμένα