Γ. Βάιντμαν: Τεχνικής φύσεως η βοήθεια της ΕΚΤ στο EFSF

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011 14:49

Στον τεχνικό ρόλο στον οποίο θα περιοριστεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ό,τι αφορά το EFSF επέμεινε σήμερα ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση από μέρους της ΕΚΤ.

Στον τεχνικό ρόλο στον οποίο θα περιοριστεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) επέμεινε σήμερα ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση από μέρους της ΕΚΤ.

«Θα απογοητεύσω εκείνους που έχουν ελπίδες σε αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε με την τεχνική μας ειδίκευση να βοηθήσουμε το EFSF να ολοκληρώσει την αποστολή του, αυτό είναι όλο», είπε ο Βάιντμαν σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos.

«Το EFSF έχει πόρους που βρίσκονται υπό την αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων», πρόσθεσε, ενώ παράλληλα επανέλαβε ότι το Ευρωσύστημα (σ.σ. η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες των χωρών-μελών της ευρωζώνης) έχει πει ξεκάθαρα ότι δεν θα χρηματοδοτήσει τον μόνιμο μηχανισμό ESM.

Ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας εκτίμησε επίσης ότι είναι απίθανη μια ενδεχόμενη απώλεια της αξιολόγησης ΑΑΑ της Γερμανίας, ωστόσο έκρινε πως ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα γίνονταν «αναγκαστικά μη βιώσιμα» τα επιτόκια για ορισμένες χώρες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα