ΕΑΒ: Μνημόνιο συνεργασίας με την AMMROC

Ενισχύεται η παρουσία της στα Η.Α.Ε.
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 14:05

Μνημόνιο συνεργασίας (Μemorandum of Understanding - MOU) με την εταιρεία AMMROC (Αdvanced Military Maintenance, Repair and Overhaul Center) υπέγραψε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ), ενισχύοντας έτην επιχειρηματική της παρουσία στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η AMMROC είναι ο κύριος φορέας υποστήριξης σε θέματα συντήρησης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΑΕ και ανήκει στον αεροναυπηγικό τομέα της εταιρείας MUBADALA του Αμπου Ντάμπι με κυρίαρχη παρουσία και πολλαπλό ρόλο σε διεθνές επίπεδο.

Αντικείμενο του μνημονίου είναι η συνεργασία των δύο εταιρειών σε δραστηριότητες εργοστασιακής συντήρησης αεροσκαφών, κινητήρων, παρελκομένων καθώς και τεχνικής εκπαίδευσης η οποία θα καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα των ειδικοτήτων συντήρησης αεροπορικού υλικού. Σημειώνεται ότι οι δύο χώρες διαθέτουν κοινούς τύπους αεροσκαφών, όπως F16, M-2000, C-130 και ελικοπτέρων.

Με αφορμή την υπογραφή του MoU, o Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Τάσος Φιλιππάκος δήλωσε: «H EAB εφαρμόζει μία συνεπή στρατηγική που στοχεύει στη δυναμική δραστηριοποίησή της στις διεθνείς αγορές και, παράλληλα, στη μεγιστοποίηση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά - υποστηρίζοντας πρωτίστως τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από την υπογραφή αυτής της συμφωνίας καθώς αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η επιλογή μας για εξωστρέφεια αποδίδει καρπούς. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο σθένος να επιδιώκουμε τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με εταιρείες όπως η AMMROC, κερδίζοντας τις διεθνείς αγορές και ενισχύοντας το μέλλον της ΕΑΒ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα