Fitch: Σε καθεστώς παρακολούθησης ευρωπαϊκές τράπεζες

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 22:58
UPD:21/12/2011 07:43

Σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση έθεσε η Fitch οκτώ ισπανικές, οκτώ ιταλικές, τέσσερις γαλλικές και τρεις βελγικές τράπεζες, ανακοινώνοντας παράλληλα την υποβάθμιση της UniCredit σε ''A-'' από ''A''.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη UniCredit, ο οίκος αξιολόγησης εξηγεί ότι η υποβάθμιση αντανακλά «τις θεμελιώδεις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ειδικότερα, στη Γαλλία η Fitch αναθεώρησε σε αρνητική την προοπτική των Societe Generale, Groupe BPCE, Dexia Credit Local και La Banque Postale.

Στην Ισπανία, υπό παρακολούθηση τέθηκαν μεταξύ άλλων οι τράπεζες Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria και CaixaBank SA, ενώ στο Βέλγιο με υποβάθμιση απειλούνται οι KBC και Dexia Bank Belgium.

Την περασμένη εβδομάδα, ο οίκος αναθεώρησε σε αρνητική την προοπτική της γαλλικής οικονομίας, ενώ ανακοίνωσε ότι θέτει σε παρακολούθηση το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Σλοβενία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Κυπρο.

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο επικεφαλής της γαλλικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς AMF δήλωσε ότι θα χρειαζόταν ένα θαύμα για να διατηρήσει η χώρα την πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα