ΥΠΑΑΝ: Συγχώνευση ΕΒΕΤΑΜ, ΕΚΕΠΥ, ΕΤΑΚΕΙ

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 13:33

Υπεγράφη τη Δευτέρα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η Συμβολαιογραφική Πράξη Συγχώνευσης των ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων), ΕΚΕΠΥ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων) και ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης και Ινών).

Με την πράξη αυτή αρχίζει η λειτουργία της νέας-ενιαίας πλέον εταιρείας, με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Εργαστηριακών Δοκιμών, Πιστοποίησης και Υπηρεσιών Ποιότητας, και διακριτικό τίτλο «ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.»

Στην εταιρεία, σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση (Ν. 4002/2011) θα εισφερθεί και ο εξοπλισμός των τεσσάρων εργαστηριακών υποδομών της ΕΛΟΤ Α.Ε., καθώς και τα σήματα συμμόρφωσης για την πιστοποίηση των αντίστοιχων βιομηχανικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα ενιαία εταιρεία:

1. Θα αποτελέσει βασικό Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης, Εργαστηριακών Δοκιμών και Ελέγχων βιομηχανικών προϊόντων,

2. Θα στηρίξει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων μέσω της ποιότητας, της καινοτομίας, της έρευνας και της μεταφοράς τεχνολογίας,

3. Θα συμβάλει στο έργο της πολιτείας για την Εποπτεία της Αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα