Μέτκα: Αύξηση τιμής-στόχου από Merit

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 14:49

Στα 13,0 ευρώ από τα 12,0 ευρώ αύξησε η Merit την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Μέτκα, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση «buy».

«O όμιλος της ΜΕΤΚΑ έχει πετύχει στα τελευταία χρόνια την πλήρη γεωγραφική διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων του με αποτέλεσμα να μην εξαρτάται πια εξ' ολοκλήρου από τις εγχώριες δραστηριότητες και ειδικότερα από ένα μόνο πελάτη, τη ΔΕΗ, όπως συνέβαινε μερικά χρόνια πριν», αναφέρει η χρηματιστηριακή στην ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας κινείται κοντά στα επίπεδα ρεκόρ και αυτό αποτελεί το βασικό λόγο που οι πωλήσεις της εταιρείας για το εννεάμηνο του 2011 βρέθηκαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Για το σύνολο του 2011 η Merit εκτιμά πως οι οι πωλήσεις και τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη θα σημειώσουν καινούριο ρεκόρ καθώς τέσσερα έργα ολοκληρώνονται μέσα στο έτος και τρία ακόμη συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς, ενώ η εταιρεία καταφέρνει να διατηρεί τα υψηλά περιθώρια κέρδους σε όλα τα projects της.

Στα θετικά της εταιρείας συγκαταλέγεται και η εξαιρετική της ρευστότητα καθώς και η απουσία μεγάλων δανείων, σημειώνει η Merit. Τονίζει επίσης ότι η ΜΕΤΚΑ διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή σε τιμές που συνιστούν έναν από τους χαμηλότερους δείκτες P/E της ελληνικής αγοράς και όχι μόνο, με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2011 αλλά και του 2012.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα