Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011 10:03

* ΕΞΠΡΕΣ: Διχάζουν την κυβέρνηση οι επικουρικές συντάξεις

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αντιμέτωπος με κρίση στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχήματος βρίσκεται ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο οποίος αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ξεκαθαρίσει τις αρμοδιότητες της κυβέρνησης αλλά και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τελεσίγραφο από Παπαδήμο. Θέτει τους αρχηγούς προ των ευθυνών τους

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών δεν ετέθη ρητή ημερομηνία για το βίο της κυβέρνησης, τόνισε χθες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. Ξεκαθάρισε ότι το θέμα αυτό όπως και προβλήματα που δημιουργούν παρενέργειες στη συνοχή της κυβέρνησης θα τα λύσει ο ίδιος με τους αρχηγούς".

* ΚΕΡΔΟΣ: Γραμμή ζωής στις τράπεζες

Η εφημερίδα γράφει ότι "με ρεκόρ δανεισμού, ύψους 489 δισ. ευρώ, και συμμετοχής άνοιξε χθες η γραμμή των τριετών ευνοϊκών πιστώσεων της ΕΚΤ προς τις εμπορικές τράπεζες - μία γραμμή, που επιστρατεύεται για πρώτη φορά από την Κεντρική Τράπεζα και θεωρείται το έσχατο όπλο στήριξης των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με ρευστότητα έως ότου αντιμετωπιστεί ριζικά η κρίση χρέους".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ρευστότητα 489 δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε μία πρωτοφανή στα χρονικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) μαζική «ένεση» ρευστότητας, διάρκειας τριών ετών, οι τράπεζες της Ευρωζώνης άντλησαν χθες το ποσό - ρεκόρ των 489,10 δισ. ευρώ, σε μία εξέλιξη που καταδεικνύει τα μέγιστα τις πιεστικές ανάγκες του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, καθώς έχουν στερέψει οι «στρόφιγγες» χρηματοδότησης από άλλες πηγές".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα