Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 10:24

* ΕΞΠΡΕΣ: «Βρόχος» στις επιχειρήσεις το κόστος του ηλεκτρικού

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος στη μέση τάση εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο της πρότασης για την αναθεώρηση των τιμολογίων της ΔΕΗ που προβλέπει μεσοσταθμική αύξηση κατά 12,7%, οδηγώντας σε απόγνωση τον επιχειρηματικό κόσμο, που παρακολουθεί το ενεργειακό κόστος να εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη"΄.

* Η ΑΞΙΑ: Η αποτυχία του PSI, η χρεοκοπία και οι... κρατικές τράπεζες

Η εφημερίδα γράφει ότι "αρχίζει πλέον να γίνεται σαφές ότι η αισιοδοξία που εκφράζει η κυβέρνηση όποτε αναφέρεται στο PSI δεν συνάδει με την πραγματική πορεία των διαπραγματεύσεων".

* Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Aφήστε με να κυβερνήσω

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασισμένος να εκκαθαρίσει πλήρως το πολιτικό τοπίο είναι ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο οποίος αναμένεται να θέσει τους πολιτικούς αρχηγούς προ των ευθυνών τους. Η χώρα οφείλει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιήσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, άλλως θα καταρρεύσει. Η σωτηρία της χώρας προέχει της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών".

* ΚΕΡΔΟΣ: Με 3 αντικειμενικά κριτήρια η επιστροφή φόρων και ΦΠΑ

Η εφημερίδα γράφει ότι "«χαρτάκι» προτεραιότητας για την επιστροφή των φόρων θεσπίζει το υπουργείο Οικονομικών με τον αύξοντα αριθμό να διαμορφώνεται από μία σειρά αντικειμενικών κριτηρίων, όπως η φορολογική συμπεριφορά της επιχείρησης ή του φυσικού προσώπου, το ύψος της επιστροφής αλλά και ενδεχόμενες οφειλές προς το Δημόσιο".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Επικίνδυνες ισορροπίες στις συζητήσεις του PSI

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δυσκολίες στο PSI, τις οποίες δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει, διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δύο ημέρες μετά την αισιόδοξη εκτίμησή του πως «είμαστε κοντά σε μια συμφωνία». Ο υπ. Οικονομικών, παράλληλα, τάχθηκε κατά των εκλογών πριν από την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης".

* Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: PSI: παιχνίδια χρεοκοπία

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μετριάζει τους τόνους αισιοδοξίας που είχε εκπέμψει αρχικά για το PSI ο υπουργός Οικονομίας. Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κωλύομαι να μιλήσω δημόσια για το PSI που διαπραγματευόμαστε νυχθημερόν, αλλά θα έπρεπε να μπορώ, ώστε να ξέρει ο λαός τι γίνεται» και επανέλαβε με έμφαση πως «η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές την ώρα που διαπραγματεύεται το PSI"..

* DEAL: Απαιτήσεις-σοκ για τα ελληνικά ομόλογα

Η εφημερίδα γράφει ότι "αποκαλύπτει σήμερα το ντοκουμέντο των επίσημων διαβουλεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων του ελληνικού δημοσίου και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ιδιωτών Επενδυτών κατόχων ελληνικών ομολόγων (PCIG)".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα