Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011 10:08

* ΕΞΠΡΕΣ: Ενεργοποιείται η ρύθμιση οφειλών έως και 60 δόσεις

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αιτήσεις έως τις 31.1.2012 θα πρέπει να υποβάλουν στις εφορίες και τα τελωνεία οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο, που προβλέπει καταβολή των ποσών σε έως και 60 δόσεις".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τρία κίνητρα για τη ρύθμιση χρεών

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με δέλεαρ την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και σε 60 μηνιαίες δόσεις, την έκπτωση έως και 100% των προσαυξήσεων, αλλά και τη μείωση της ελάχιστης μηνιαίας δόσης στα 300 ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών καλεί 900.000 οφειλέτες να ρυθμίσουν μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012 τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους".

* ΚΕΡΔΟΣ: Καυτός μήνας ο Ιανουάριος

Η εφημερίδα γράφει ότι "η επίτευξη συμφωνίας με τους ιδιώτες πιστωτές για το PSI Plus, η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, το κλείσιμο ζημιογόνων φορέων, η πλήρης εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας και το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού με μέτρα που θα δεσμεύουν και την επόμενη κυβέρνηση ορίζουν την τύχη της νέας δανειακής σύμβασης που θα πρέπει να υπογραφεί μέσα στον επόμενο μήνα σε συνεννόηση με το κλιμάκιο της τρόικας που καταφθάνει στη χώρα μας στις 16 Ιανουαρίου".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Στο «κόκκινο» βρίσκεται το ταμείο του Δημοσίου

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ενδεχόμενο να «σπάσει τον κουμπαρά» των 3 δισ. που περιέχει ο λογαριασμός του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξετάζει τώρα το υπουργείο Οικονομικών καθώς, 10 ημέρες μετά την είσπραξη των 8 δισ. ευρώ από την έκτη δόση του δανείου από Ε.Ε. και ΔΝΤ, τα ταμιακά διαθέσιμα του Δημοσίου βρίσκονται στο «κόκκινο»".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα