Dionic: Διευκρινίσεις για την πώληση του 37,5% της ΕΝΑΛΕΝ

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011 10:38

Διευκρινίσεις σχετικά με την πώληση του 37,5% (22.500 μετοχές) της θυγατρικής της, ΕΝΑΛΕΝ ΑΕΚΕ δίνει η Dionic ΑΕΒΕ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει ότι το τίμημα από την πώληση των εν λόγω μετοχών ανήλθε στο ποσό των 22.500 ευρώ καθώς το επενδυτικό σχήμα ανέλαβε την υποχρέωση της αποκλειστικής χρηματοδότησης της ΕΝΑΛΕΝ για την κατασκευή και λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου 2,2mw στο έλος Λακωνίας (θέση Ανοιγμα) το οποίο θα ανέλθει στο ποσό των 3.972.000€ συν αναλογούντα ΦΠΑ. Το τίμημα της πώλησης καταβλήθηκε με την μεταβίβαση των μετοχών.

Μετά την ανωτέρω πώληση το ποσοστό της Dionic στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΝΑΛΕΝ ανέρχεται σε 37,5% διατηρώντας την Διοίκηση της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι το οικονομικό αποτέλεσμα για την εταιρεία που προκύπτει από την πώληση αυτή είναι ζημία 138 χιλ ευρώ. Σε ενοποιημένη βάση μειώνεται το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων των ιδιοκτητών της μητρικής κατά ποσό 1.865 χιλ. ευρώ με αντίστοιχη αύξηση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας του ομίλου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΙΟΝ



Σχολιασμένα