Probank: Έκδοση ΜΟΔ έως 150 εκατ. ευρώ

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011 16:23
UPD:17:15

Την Έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου μέχρι του ποσού των 150 εκατ. ευρώ ενέκρινε χθες η έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της PROBANK.

Όπως τονίσθηκε στη Γ.Σ., πρώτος στόχος της τράπεζας είναι η πλήρης κάλυψη της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, που αποφασίστηκε στην περασμένη Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 21ης Ιουνίου 2011 και κατ' επέκταση της αύξησης των Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων που απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Σύμφωνα με την πρόταση προς τη Γενική Συνέλευση, στο Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο θα έχουν δικαίωμα προτίμησης όσοι θα συμμετάσχουν στην ανωτέρω ΑΜΚ, με αναλογία συμμετοχής που θα προκύπτει από τη σχέση μεταξύ του συνολικού αριθμού των ομολογιών και του αριθμού των νέων μετοχών που θα εκδοθούν.

Οι βασικοί σκοποί της έκδοσης του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου είναι:

- H περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της τράπεζας, που κρίνεται σκόπιμη λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών γενικότερα και ειδικότερα, λόγω της σημαντικής απομείωσης της αξίας των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, βάσει των προβλεπόμενων από το PSI Plus και των πρόσθετων προβλέψεων για το συνολικό δανειακό χαρτοφυλάκιο που ενδεχομένως θα προκύψουν από τον έλεγχο της Blackrock Solutions S.A.(BRS).

- H ενίσχυση της υφιστάμενης ρευστότητας.

- H κάλυψη των απαιτήσεων για πρόσθετα κεφάλαια και λόγω των νέων κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ.

- Η διατήρηση της ανεξαρτησίας της τράπεζας, η οποία δεν έχει κάνει, μέχρι σήμερα, χρήση των μέτρων του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση των κεφαλαίων των τραπεζών.

- Η επίτευξη μιας ικανοποιητικής 5ετούς απόδοσης, στο σύνολο του κεφαλαίου του μετόχου, που θα συμμετάσχει στην αύξηση και στο ΜΟΔ.

Η διάρκεια θα είναι πέντε έτη και στο τέλος της πενταετίας θα γίνει υποχρεωτική μετατροπή σε κοινές ονομαστικές μετοχές της τράπεζας, με αναλογία μία ομολογία προς μία μετοχή. Το επιτόκιο θα είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα