Πάνω από τα 1.100 δολ. η τιμή του χρυσού

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010 09:58

Πάνω από τα 1.100 δολάρια ανά ουγγιά αναρριχήθηκαν σήμερα οι τιμές του χρυσού εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, τα οποία θα παράσχουν ενδείξεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Όπως παρατηρούν οι αναλυτές, σε περίπτωση που τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά θα αναζωπυρωθούν οι εικασίες για αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα απ’ ό,τι αναμένει η αγορά, προσφέροντας στήριγμα στο δολάριο και ασκώντας πιέσεις στον χρυσό.

«Αν έχουμε ισχυρά στοιχεία την Παρασκευή, αυτό θα επιταχύνει τις συζητήσεις για μεταβολή των επιτοκίων», παρατηρεί αναλυτής της Fujitomi Co στο Τόκιο.

Στις 08:49 (ώρα Ελλάδος), η τιμή spot του χρυσού διαμορφωνόταν στα 1.101,90 δολάρια ανά ουγγιά, αυξημένη κατά 0,5% από το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη. Η τιμή στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχυόταν κατά 0,6% στα 1.102,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, τα μισθολόγια – πλην του αγροτικού τομέα – στις ΗΠΑ μειώθηκαν το Δεκέμβριο κατά 20.000, έναντι μείωσής τους κατά 11.000 το Νοέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα