Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2010 08:15
UPD:08:23

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία και ενδέχεται να διευρύνει το μεγαλύτερο ράλι του σε δύο μήνες καθώς το δολάριο υποχωρεί, αυξάνοντας τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

Το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να υποχωρήσει έναντι του καλαθιού των έξι κυριότερων νομισμάτων, μετά τη δήλωση του μέλους της Federal Reserve, Ελίζαμπεθ Ντιούκ, ότι η «συγκρατημένη» οικονομική ανάπτυξη είναι πιθανόν να δικαιολογήσει χαμηλά επιτόκια δανεισμού για «παρατεταμένη περίοδο». Ο χρυσός το 2009 έκανε ράλι 24% καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να εξασφαλιστούν έναντι της υποχώρησης του δολαρίου.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση, ο οποίος στις 3 Ιανουαρίου άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ των 1.226,56 δολ. η ουγγιά, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.121,10 δολ. η ουγγιά στις 10:23 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Χθες το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε άνοδο 2,2%, τη μεγαλύτερη από τις 3 Νοεμβρίου, καθώς το δολάριο κινήθηκε πτωτικά.

Η αύξηση της αισιοδοξίας ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα αποκτήσει δυναμική το 2010 ωθεί υψηλότερα τις αγορές αξιών και εμπορευμάτων, αναθερμαίνοντας τη ζήτηση για εναλλακτικές επενδύσεις με δαπάνη δολαρίων. O Dollar Index υποχώρησε για τρίτη ημέρα έως 0,1%.

Αύξηση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών. Αύξηση σημείωσε και η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα με τον υψηλότερα ρυθμό σε πέντε χρόνια, τον μήνα που πέρασε.

Ο χρυσός για παράδοση Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη σημείωσε άνοδο 0,3% φθάνοντας στα 1.121,60 δολ. η ουγγιά. Μεταξύ των λοιπών μετάλλων η πλατίνα υποχώρησε 0,4% φθάνοντας στα 1.519 δολ. η ουγγιά, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στα 17,5925 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο αναρριχήθηκε 0,2% φθάνοντας στα 422 δολ. η ουγγιά.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα