Απροσδόκητη μείωση της ανεργίας στη Γερμανία

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2010 11:43

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 3.000 στα 3,42 εκατομμύρια, σημειώνοντας πτώση για έκτο κατά σειρά μήνα.

Απρόσμενη μείωση παρουσίασε η ανεργία στη Γερμανία το Δεκέμβριο, καθώς οι προοπτικές για τις εξαγωγές της χώρας βελτιώθηκαν ενώ οι κυβερνητικές δαπάνες προσέφεραν στήριγμα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 3.000 στα 3,42 εκατομμύρια, σημειώνοντας πτώση για έκτο κατά σειρά μήνα. Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 8,1%. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν, αντιθέτως, αύξηση των ανέργων κατά 5.000.

Οι εξαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν τον Οκτώβριο χάρη στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση. Εντωμεταξύ, στο τρίμηνο μέχρι το Σεπτέμβριο, το ΑΕΠ της χώρας διευρύνθηκε κατά 0,7%. Η Γερμανία βγήκε εκτός ύφεσης κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

Σημειώνεται ότι στις 13 του μηνός η γερμανική στατιστική υπηρεσία θα δημοσιοποιήσει την πρώτη πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα