Οριακά κέρδη

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010 00:01

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν χθες στις αγορές μετοχών εν μέσω μίας σειράς στοιχείων, που έδειξαν ότι η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται μεν, αλλά με ασθενικούς ρυθμούς.

Συνέχεια δόθηκε πάντως στο ράλι των τιμών των μετάλλων, όπως και των τίτλων του κλάδου των πρώτων υλών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε μόλις 0,1% στις 1.061,57 μονάδες- το υψηλότερο κλείσιμό του από τις 3 Οκτωβρίου του 2008.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν μεγάλες μεταλλουργίες όπως οι Xstrata, Rio Tinto και Anlgo American. Πιέσεις δέχθηκε αντιθέτως ο κλάδος του λιανεμπορίου.

Ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες κυμαίνονταν οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές είχαν να ζυγίσουν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, που έδειξαν επιβράδυνση- αλλά μικρότερη των προβλέψεων- των περικοπών θέσεων απασχόλησης, καθώς και τα στοιχεία για οριακή ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών.

Οι βιομηχανίες μετάλλων έκλεψαν και σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού την παράσταση, μετά την εκτίναξη των τιμών του χαλκού σε νέα υψηλά 16 μηνών καθώς και την ενίσχυση άλλων βασικών μετάλλων όπως το αλουμίνιο. Θετικό ήταν το κλίμα στις αγορές της Ασίας.

Στις αγορές συναλλάγματος το γιεν δέχθηκε ισχυρές πιέσεις μετά την παραίτηση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομίας, ενώ απώλειες είχε και το ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα