Σε συζητήσεις οι διοικήσεις των Hershey και Cadbury

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010 10:07

Σε συζητήσεις με τη διοίκηση της Hershey βρίσκονται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Cadbury, τη στιγμή που περιορίζονται οι προσδοκίες για κατάθεση μιας σημαντικά υψηλότερης προσφοράς από την Kraft Foods.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η βρετανική σοκολατοποιΐα δεν επιδιώκει μόνο μια υψηλότερη προσφορά από τα 16,8 δισ. δολάρια της Kraft αλλά επιθυμεί να αποκτήσει έναν εταίρο ο οποίος θα της επιτρέψει να έχει λόγο στη συγχωνευμένη εταιρεία.

Οι Hershey και Cadbury συνεργάζονται ήδη για τη διανομή των προϊόντων της κάθε μίας εκτός των εγχώριων αγορών τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Hershey ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά μιας πιθανής υποβολής προσφοράς για την Cadbury – η οποία σημειωτέον είναι υπερδιπλάσια σε μέγεθος από την ίδια.

Παρόλ’ αυτά, όπως παρατηρεί το Reuters, ακόμη και αν δεν εκδηλώσει τελικά επισήμως ενδιαφέρον, η προοπτική του ανταγωνισμού εντείνει τις πιέσεις στην Kraft που έχει προθεσμία έως της 19 Ιανουαρίου να αυξήσει την προσφορά της. Αυτή τη στιγμή η απόφαση «είναι στο γήπεδο της Hershey», εκτίμησε πηγή προσκείμενη στο θέμα.

Σημειώνεται ότι οι Hershey και Cadbury συνεργάζονται ήδη για τη διανομή των προϊόντων της κάθε μίας εκτός των εγχώριων αγορών τους.

Οι μετοχές της Cadbury υποχώρησαν χθες κατά 0,9% στις 771 πένες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα