Αποκαλυπτήρια του νέου «tablet» από Microsoft- HP

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010 11:50
REUTERS/MARIO ANZUONI

Την πρώτη του «δημόσια εμφάνιση» έκανε χθες ο καινούργιος υπολογιστής «tablet» της Hewlett-Packard, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στα μέσα του έτους αποτελώντας το «αντίπαλο δέος» για την αντίστοιχη συσκευή της Apple που θα βγει στα ράφια στις 27 Ιανουαρίου.

Το νέο μοντέλο υπολογιστή παρουσίασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας. «Ο καταπληκτικός αυτός μικρός υπολογιστής –ο οποίος θα κυκλοφορήσει εντός του έτους στην αγορά– πιστεύω ότι θα ενθουσιάσει τους καταναλωτές», δήλωσε ο Μπάλμερ.

Οι αναλυτές, ωστόσο, εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με το εάν η νέα συσκευή των Microsoft και HP θα κατορθώσει να ανταγωνιστεί την αντίστοιχη συσκευή της Apple.

Σύμφωνα με την Κιμ Κόφι, κορυφαία αναλύτρια στην εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Fort Pitt Capital Group, η Microsoft έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει μια λειτουργική συσκευή, ωστόσο, αμφιβάλλει κατά πόσο θα καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα