ΥΠΟΙΚ: Στο ΠΣΑ δεν προβλέπεται αύξηση συντελεστών ΦΠΑ

Εκτός πόθεν έσχες οι καταθέσεις
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010 16:19

Δεν υπάρχει καμία σκέψη ούτε εισήγηση για αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, ενώ το ενδεχόμενο αυτό δεν προβλέπεται ούτε στο ΠΣΑ, διευκρίνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση απορρίπτει το δραστικό πάγωμα των μισθών και την κατάργηση του 14ου μισθού.

Την ίδια ώρα, με δηλώσεις του στο Mega, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος για φορολογικά θέματα, Δημήτρης Γεωργακόπουλος γνωστοποίησε πως οι τραπεζικές καταθέσεις δεν θα περιλαμβάνονται στο «πόθεν έσχες». Αντίθετα, εξετάζεται εισήγηση για παροχή κινήτρων με σκοπό τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

«Μίζερη» η συζήτηση για το μέτρο των αποδείξεων

Σχετικά με τη συλλογή αποδείξεων, το ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε «μίζερη» τη συζήτηση για τον τρόπο καταγραφής τους στις φορολογικές δηλώσεις και «μείζονα επιτυχία της οικονομικής πολιτικής» το γεγονός ότι δημιουργήθηκε πανεθνικό θέμα για την ανάγκη να ζητούνται αυτές.

Τέλος, ο ίδιος παράγοντας του υπουργείου γνωστοποίησε ότι πέραν της απελευθέρωσης των υπηρεσιών θα προωθηθεί εντός του α΄ εξαμήνου και το «άνοιγμα» των «κλειστών επαγγελμάτων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα