Γ. Πεταλωτής: Τριετία ανατροπών προς όφελος του πολίτη

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010 18:10
UPD:18:33

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «θα περιλαμβάνει δίκαια μέτρα, μόνιμου χαρακτήρα, για την αναδιάρθρωση του κράτους, την αναθέρμανση της οικονομίας, τη μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους».

«Η επόμενη τριετία θα είναι μια τριετία ανατροπών προς όφελος του Έλληνα πολίτη, με στήριξη των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, που θα έχει άμεσα αποτελέσματα τόσο στην καθημερινότητά του, όσο και ευρύτερα στην αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης επεσήμανε ότι «θα περιλαμβάνει δίκαια μέτρα, μόνιμου χαρακτήρα, για την αναδιάρθρωση του κράτους, την αναθέρμανση της οικονομίας, τη μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους».

Υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση προχωρά με συνέπεια, υπευθυνότητα και ακόμα γρηγορότερους ρυθμούς στις ριζικές αλλαγές για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του κλιμακίου της ΕΕ, χαρακτήρισε «πολύ εποικοδομητικό» το κλίμα στη συνάντηση με επιχειρησιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. Όπως ανέφερε, «δεν έγινε έλεγχος ούτε επιθεώρηση, απλώς έγινε μια συνεργασία των υπουργείων με το κλιμάκιο».

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν νέοι φόροι ή μείωση των μισθών κατά 7% που “ζητούν οι Βρυξέλλες” και αύξηση του ΦΠΑ, ο κ. Πεταλωτής απάντησε: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε και εμείς κοινωνοί διαφόρων σεναρίων τα οποία τις περισσότερες φορές δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Η μόνη υπεύθυνη ενημέρωση είναι αυτή που γίνεται για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και με τη νομοθετική πρωτοβουλία που αντικατοπτρίζει και τις πραγματικές ανάγκες και τις προθέσεις της κυβέρνησης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα