Επιφυλακτική στάση

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 00:01

Εν αναμονή των σημερινών στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, αλλά και εν μέσω ενδείξεων από την Κίνα ότι θα αρχίσει σταδιακά να επιστρέφει σε πιο αυστηρή νομισματική πολιτική, οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές απέφυγαν τις μεγάλες κινήσεις. Κερδισμένος της χθεσινής ημέρας ήταν το δολάριο, το οποίο ανέκτησε σημαντικό έδαφος έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε πτώση μόλις 0,1% στις 1.060,15 μονάδες, απομακρυνόμενος έτσι ελαφρά από τα υψηλά 15 μηνών. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τίτλοι των τραπεζών, ενώ στον αντίποδα πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, καθώς και όμιλοι καταστημάτων λιανικής.

Ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες αμφιταλαντεύονταν για ακόμη μία συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 στη Νέα Υόρκη. Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε εταιρείες, που ανακοίνωσαν καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα ή ενθαρρυντικές προβλέψεις για την κερδοφορία τους, όπως η κατασκευάστρια κατοικιών Lennar και η Sears Holding.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στις αγορές της Ασίας. Στο Τόκιο ο Nikkei υποχώρησε 0,45%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng σημείωσε πτώση 0,66%.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε σε υψηλά τεσσάρων μηνών έναντι του γιεν, ενώ είχε σημαντικά κέρδη και έναντι του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα