Ισχυροποίηση του γιέν

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 05:54

Ανοδικά από τα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου κινήθηκε το γιέν που περιόρισε τις απώλειές του έναντι του ευρώ μετά τη δήλωση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιούκιο Χατογιάμα ότι οι απότομες κινήσεις στην αγορά του συναλλάγματος «δεν είναι καλές.»

Το ιαπωνικό νόμισμα αναρριχήθηκε στα 93,29 ανά δολάριο στις 12:07 μ.μ. στο Τόκιο μετά την υποχώρηση που σημείωσε νωρίτερα έως τα 93,77, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 28 Αυγούστου, από 93,37 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το νόμισμα αναρριχήθηκε στα 133,44 ανά ευρώ από 133,58, μετά την υποχώρησή του στα 134,13. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,4310 ανά ευρώ από 1,4308.

Το γιέν ανέστρεψε τις απώλειές του μετά τη δήλωση Χατογιάμα στους δημοσιογράφους στο Τόκιο ότι «το επιθυμητό είναι η σταθερότητα του νομίσματος και απότομες αυξομειώσεις του δεν είναι επιθυμητές.» Επίσης ο Ιάπωνας πρωθυπουργός είπε ότι «η κυβέρνηση, τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζω, δεν χρειάζεται να κάνει σχόλια για τα νομίσματα.»

Το αμερικανικό δολάριο όδευε για τέταρτη εβδομάδα ανόδου πριν από την σημερινή έκθεση για την ανεργία στις ΗΠΑ η οποία κατά τους οικονομικούς αναλυτές μειώθηκε μετά από δύο χρόνια αναστολής των προσλήψεων.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα