Κέρδη 1,1% στο Τόκιο

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 10:59

Στα υψηλά 15 μηνών έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, μετά την άνοδο των μετοχών τσιπ ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Στα υψηλά 15 μηνών έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, μετά την άνοδο των μετοχών τσιπ ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Τα κέρδη, ωστόσο, περιορίστηκαν στο 1,1% εξαιτίας της ρευστοποίησης κερδών εν αναμονής της ανακοίνωσης των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Βουτιά 12% έκανε σήμερα η Japan Airlines εξαιτίας της αναζωπύρωσης των ανησυχιών για χρεοκοπία μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση της.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις εξαγωγικές εταιρείες κατόπιν της ανατίμησης του δολαρίου έναντι του γεν στα υψηλότερα επίπεδα μετά τον Αύγουστο.

«Παρότι τα στοιχεία για την απασχόληση είναι σημαντικά, καθοριστική σημασία θα έχει η αντίδραση των αγορών –ιδίως οι διακυμάνσεις του δολαρίου έναντι του γεν», δήλωσε ο Μασαγιόσι Οκαμότο, στέλεχος της Jujiya Securities.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 10.798,32 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix κατάγραψε κέρδη 1% κλείνοντας στις 941,29 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα