Γ. Πεταλωτής: Δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 15:20
UPD:15:47

«Καταδικάζαμε και καταδικάζουμε κάθε αιφνιδιασμό, όπως γινόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και ως χρόνια πρακτική», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με την χθεσινοβραδινή κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας για την αύξηση του φόρου στις γονικές παροχές και υπεραμύνθηκε της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης.

«Καταδικάζαμε και καταδικάζουμε κάθε αιφνιδιασμό, όπως γινόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και ως χρόνια πρακτική», δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι αιφνιδιάσαμε κανέναν, από τη στιγμή που ήταν και προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ότι θα φέρουμε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα και στα πλαίσια αυτού θα υπάρχει δικαιότερη φορολόγηση στις κληρονομιές γονικές παροχές και δωρεές».

Γ.Γ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Γ. Πεταλωτής: Δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν, ήταν προεκλογική δέσμευση

Γ. Πεταλωτής: Δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν, ήταν προεκλογική δέσμευση

Υπενθύμισε ακόμα ότι η τελευταία σχετική αναφορά του πρωθυπουργού ήταν στις 13 Δεκεμβρίου 2009, «προκειμένου να επανέλθει αυτή η φορολόγηση με προοδευτική κλίμακα και με υψηλό αφορολόγητο».

Ο κ. Πεταλωτής εξήγησε ότι «θα έπρεπε να βρεθεί κάποιος τρόπος να υπάρξει αυτή η ρύθμιση και μάλιστα όταν προβλέπεται και από τον προϋπολογισμό και από το Πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης» και να υπάρξει μια ταχεία διαδικασία.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «επειδή το πρώτο νομοσχέδιο σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Φεβρουαρίου, έπρεπε να κερδίσουμε χρόνο ώστε να υπάρχει αυτή η ρύθμιση».

Ακόμα, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι με δεδομένο ότι είχε προαναγγελθεί αυτού του είδους η φορολόγηση, παρατηρήθηκε σωρεία μεταβιβάσεων μεγάλων περιουσιών, γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών, έτσι ώστε να μπορέσουν κάποιοι πολίτες, που διαθέτουν μεγάλες περιουσίες, να τις μεταβιβάσουν στα παιδιά τους και να ωφεληθούν σε αυτό το διάστημα. «¶ρα», εξήγησε ο κ. Πεταλωτής, «θα έπρεπε και η πολιτεία να κινηθεί στα πλαίσια της προστασίας της φορολογίας που θα προέκυπτε».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι ο φόρος που επιβάλλεται είναι προσωρινός ο φόρος και πως η εκκαθάριση θα γίνει με την καινούρια ρύθμιση που προβλέπεται να γίνει μετά τον ευρύ κοινωνικό διάλογο, έτσι όπως έχει δρομολογηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα