ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εξαγορά της ΕΤΑΔΕ από τη ΜΕΤΚΑ

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 17:31
UPD:18:11

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη ΜΕΤΚΑ για την εξαγορά της εταιρείας Ενεργειακή Τεχνική Αναπτυξιακή Δυτικής Ελλλάδος Α.Ε. - ΕΤΑΔΕ Α.Ε. (100% θυγατρική της ΜΕΤΚΑ) έναντι τιμήματος 42,515 εκ. ευρώ ανακοίνωσε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΤΕΡΝΑ, η ΕΤΑΔΕ Α.Ε. διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 4.426,95 τ.μ. επί οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 30,58 στρεμμάτων στην Αμφίκλεια Λοκρίδας και δραστηριοποιείται στη βιομηχανοποίηση μηχανολογικού εξοπλισμού, την κατασκευή ολοκληρωμένων υδροηλεκτρικών έργων (turn key projects) καθώς και τη συντήρηση βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της συμμετέχει με ποσοστό 90% στην Κοινοπραξία που έχει αναλάβει, για λογαριασμό της ΔΕΗ, την κατασκευή του έργου ΑΗΣ Μεγαλόπολης 5, προϋπολογισμού 500 εκ. ευρώ.

Στη δική της ανακοίνωση, η ΜΕΤΚΑ σημειώνει πως στην ίδια κοινοπραξία συμμετέχει και η ίδια με ποσοστό 10% το οποίο και διατηρεί όπως και το 100% της σύμβασης εξαετούς συντήρησης του έργου προϋπολογισμού περίπου ευρώ 94 εκ. που πρόκειται να υπογραφεί με τη ΔΕΗ το αργότερο έως 15.7.2010.

Προσθέτει πως η άνω των δύο ετών αναστολή των εργασιών του ΑΗΣ Αλιβερίου 5 και η συνέπεια της μετάθεσης της εκτέλεσης του έργου σε χρόνο που συμπίπτει με την εκτέλεση του ΑΗΣ Μεγαλόπολης 5, ανέδειξαν την πώληση της ΕΤΑΔΕ ως προσφορότερη για την προστασία των συμφερόντων της ΜΕΤΚΑ και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την περαιτέρω διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της.

Ως γνωστόν η ΜΕΤΚΑ έχει αναλάβει, ή εκτελεί ήδη έξι μεγάλα ενεργειακά έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα ευρώ 2,0 δις., ενώ βρίσκεται στο στάδιο των τελικών αποκλειστικών και δεσμευτικών διαπραγματεύσεων και για δεύτερο μεγάλο ενεργειακό project στην Τουρκία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΕΚΤΕΡΝΑ



Σχολιασμένα