Intel: Ανοίγει τα «χαρτιά» της στο Λας Βέγκας

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 17:42
REUTERS/STEVE MARCUS

Μια νέα γενιά τσιπ παρουσίασε χθες η Intel Corp στην έκθεση «Consumer Electronics Show» του Λας Βέγκας, σε μια προσπάθεια να κερδίσει το προβάδισμα από την ανταγωνίστρια Advanced Micro Devices και να είναι προετοιμασμένη για την προβλεπόμενη αύξηση της ζήτησης.

Οι καινούργιοι μικροεπεξεργαστές είναι συμβατοί με επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές και είναι εξοπλισμένοι με μικρότερες κρυσταλλολυχνίες, οι οποίες σύμφωνα με την Intel αυξάνουν την απόδοση και βελτιώνουν σημαντικά την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης του Λας Βέγκα, ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού, Πολ Οτελίνι, δήλωσε ότι η εταιρεία επιδιώκει να αξιοποιήσει τις καινούργιες ευκαιρίες που προσφέρονται στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο αυτό κλάδο.

«Κάθε ηλεκτρονική συσκευή θα συνδέεται με το ίντερνετ», δήλωσε ο κ. Οτελίνι, ο οποίος παρουσίασε τις βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στις τρισδιάστατες ταινίες, τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη και τους υπολογιστές.

Πρεμιέρα έκανε στο Λας Βέγκας και η πολυαναμενόμενη πλατφόρμα «Moorestown» που θα έχει εφαρμογή σε smartphones και άλλες φορητές συσκευές.

«Βρισκόμαστε στο κατώφλι της νέας εποχής των υπολογιστών. Μια εποχή που σε κάθε χρήστη αντιστοιχούν πολλές συσκευές και που ο υπολογιστής έχει γίνει αναπόσπαστο τμήμα της ζωής μας», επισήμανε ο CEO της Intel.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα