Saab: Εκκαθάριση παράλληλα με την αναζήτηση αγοραστή

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 19:02
UPD:19:19

Τη διαδικασία εκκαθάρισης της Saab άρχισε η μητρική της εταιρεία General Motors, η οποία όμως παράλληλα θα συνεχίσει τις προσπάθειες αναζήτησης αγοραστή.

Εκκαθαριστής διορίστηκε ο οίκος «Αλιξ και συνεταίροι», ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες η διαδικασία θα διαρκέσει πολλούς μήνες.

Ενδιαφέρον για την εξαγορά της Saab έχει εκφράσει το πρώην στέλεχος του γερμανικού ομίλου κατασκευής λεωφορείων και τρακτέρ ΜΑΝ Χάκαν Σάμιουελσον. ¶λλος πόλος ενδιαφέροντος είναι το αμοιβαίο κεφάλαιο Genii. Eπίσης, ο χρηματοδότης της Φόρμουλα 1 Μπέρνι Εκλεστον, ενδιαφέρεται πολύ για την τύχη του αυτοκινήτου Saab.

Xθες ο διευθύνων σύμβουλος της General Motors Εντ Γουίτακρ εμφανίστηκε απαισιόδοξος σε ό,τι αφορά την επίτευξη συμφωνίας για την πώληση της Saab.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, ο Γουίτακρ αποκάλυψε επίσης ότι ο νέος οικονομικός διευθυντής της GM Κρις Λίντελ πιθανόν να είναι υποψήφιος για μόνιμος διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο επικεφαλής της GM εκτίμησε ότι ο αμερικανικός κολοσσός θα επιστρέψει φέτος στην κερδοφορία, έπειτα από ζημίες 88 δισ. δολαρίων που εμφάνισε από το 2005 μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2009. Την 1η Ιουνίου, η GM κατέθεσε αίτησης χρεοκοπίας.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επανέλθει σε κερδοφόρο τροχιά η εταιρεία καταργεί τα εμπορικά σήμερα Pontiac, Saturn και Saab και πουλάει το σήμα της Hummer.

Αναφορικά με το μέλλον της Saab, δήλωσε πως κανένας από τους υποψήφιους επενδυτές δεν έχει καταθέσει πρόταση ικανή να πετύχει την αναδιάρθρωση της ζημιογόνας μονάδας. «Νομίζω ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό», δήλωσε ο επικεφαλής της GM, σημειώνοντας πως οι διαδικασίες για το κλείσιμο της εταιρείας θα ξεκινήσουν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η GM προσπαθεί να πουλήσει τη Saab από πέρυσι τον Ιανουάριο. Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι της Saab μόνο στη Σουηδία ανέρχονται σε 3.400.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα