Γερμανία : Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2002 09:38

Στις 11 ώρα Ελλάδος, θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, τη βιομηχανική παραγωγή του Αυγούστου, η οποία σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, εκτιμάται ότι θα σημειώσει πτώση για πέμπτο συνεχή μήνα, σημάδι, ότι η οικονομία της χώρας, δεν αναπτύσσεται.

Οικονομικοί αναλυτές, προβλέπουν, ότι η γερμανική βιομηχανική παραγωγή θα μειωθεί κατά 0,3% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο, μήνα κατά τον οποίο υποχώρησε σε ποσοστό 0,9%.

Οι γερμανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνονται να είναι περισσότερο απαισιόδοξες από ό,τι ήταν τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ αναθεωρούν συνεχώς προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τα κέρδη που θα εμφανίσουν, καθώς οι τιμές των μετοχών υποχωρούν και οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται.

Ο δείκτης XETRA DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, απώλεσε φέτος συνολικά, ποσοστό 50,2%.

«Βρισκόμαστε, σχεδόν, σε περίοδο ύφεσης στη Γερμανία», ανέφερε ο Ulrich Berz, o οποίος είναι χρηματοοικονομικός σύμβουλος και διαχειρίζεται περίπου 63 δισ. ευρώ (61,6 δισ. δολ.) με την Union Investment Privatfonds GmbH, συμπληρώνοντας, ότι, η γερμανική οικονομία μπορεί να υποχωρήσει και το τρίτο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται, ότι, αναπτύχθηκε μόλις 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους και εμφάνισε τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης με το πρώτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα