Υπό πίεση το δολάριο

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010 09:57

Τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων έξι εβδομάδων κατέγραψε το δολάριο στον απόηχο των αποθαρρυντικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ενώ το δολάριο Αυστραλίας σημείωσε άνοδο χάρη στα ισχυρά στοιχεία για τις εξαγωγές της Κίνας.

Το ευρώ ανήλθε έως τα 1,4533 δολάρια από 1,4414 δολάρια που έκλεισε την Παρασκευή, με το επόμενο όριο αντίστασης να αναμένεται πλέον στα 1,4570 δολάρια περίπου.

«Οι προσδοκίες ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια στα ίδια επίπεδα στο άμεσο μέλλον, σε συνδυασμό με τα αδύναμα στοιχεία της Παρασκευής για την απασχόληση, κράτησαν το δολάριο σε χαμηλά επίπεδα», σχολίασε αναλυτής της Commonwealth Bank.

Ο βασικός δείκτης του δολαρίου διαμορφωνόταν νωρίτερα στα 76,93, μειωμένος κατά 0,69%. Την Παρασκευή είχε ανέλθει μέχρι τα 78,187.

Εντωμεταξύ, το δολάριο Αυστραλίας αναρριχήθηκε σε υψηλό 26 μηνών έναντι του ευρώ, φτάνοντας έως τα 0,6442 ευρώ, και σε υψηλό πέντε εβδομάδων έναντι του δολαρίου στα 0,9318 δολάρια.

Η προσοχή της αγοράς στρέφεται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την Πέμπτη, όπου αναμένεται να αποφασιστεί η διατήρηση των επιτοκίων αμετάβλητων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα