Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2002 11:52

ΜΙΚΤΗ εικόνα παρουσιάζουν σήμερα οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης. Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στους κλάδους των ασφαλειών και των τηλεπικοινωνιών, ενώ πιέσεις δέχονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι τράπεζες, κυρίως οι γερμανικές.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 3.750,3 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,53%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.682,27 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 0,44% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 2.557,26 μονάδες μειωμένος σημαντικά κατά 2,47%.

Αξιόλογα κέρδη (3,92%) καταγράφει η μετοχή της UBS. Η κορυφαία ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών αξίας έως και 3 δισ. ελβετικών φράγκων.

Ανάλογη άνοδο σημειώνει και η μετοχή της British Telecom μετά την είδηση ότι η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα πάνω την αξιολόγησή της για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Στον αντίποδα, σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών γεγονός που αποδίδεται στη μεγάλη υποχώρηση ομοειδών μετοχών στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street. H μετοχική τιμή της DaimlerChrysler υποχωρεί κατά 5,15%. Σημειώνεται ότι η μετοχή της αμερικανικής Ford έκλεισε χθες με απώλειες 8,8% μετά την υποβάθμισή της από την Credit Suisse First Boston.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα