«Βαρύτερη η ευθύνη της ΝΔ για το πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας»

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010 13:02

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. Όλι Ρεν κατά τη χθεσινή ακρόασή του τόνισε ότι πριν από τέσσερα χρόνια, το 2005, η Κομισιόν ζήτησε έλεγχο των δημοσιονομικών στοιχείων που είχαν παρουσιάσει οι τότε αρμόδιες ελληνικές αρχές, όμως ο έλεγχος αυτός δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί επειδή το Συμβούλιο Υπουργών -με τη συμμετοχη της κυβέρνησης της ΝΔ- δεν συμφώνησε με την πρόταση της Επιτροπής.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ, σοβαρότερο ίσως και από την δημοσιονομική εκτροπή, είναι το πλήγμα στο κύρος και την αξιοπιστία της χώρας».

Αυτό υπογραμμίζουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ¶ννυ Ποδηματά και Σταύρος Λαμπρινίδης με αφορμή όσα ανέφερε ο Επίτροπος της Ε.Ε. Όλι Ρεν κατά τη χθεσινή ακρόασή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως είπε ο Φινλανδός Επίτροπος, πριν από τέσσερα χρόνια, το 2005, η Κομισιόν ζήτησε έλεγχο των δημοσιονομικών στοιχείων που είχαν παρουσιάσει οι τότε αρμόδιες ελληνικές αρχές, όμως ο έλεγχος αυτός δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί επειδή το Συμβούλιο Υπουργών -με τη συμμετοχη της κυβέρνησης της ΝΔ- δεν συμφώνησε με την πρόταση της Επιτροπής.

Σήμερα αντίθετα, επισημαίνουν οι δύο ευρωβουλευτές, σύμφωνα με τον κ. Ρεν, Επιτροπή και η Eurostat συνεργάζονται και στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση στην απόφασή της για αναδιάρθρωση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) ώστε να διασφαλίζονται και να παρέχονται αξιόπιστα και ορθά δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία στην ΕΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα